ABC EMPORIO KANNUR

Area : 12,701 Sq.ft
Location: Kannur, Kerala, India
Year: 2014 / Completed

The ‘EMPORIO’ was designed to be a beacon for the ABC Sales Corporation, India. The design strategy was to create a structure that firmly engages with the public realm and generates valuable visual connection. A geometry that explores composition, fold, continuity & growth. An iterative design process resulted in a crystalline skin that wraps the building. The skin facade composed of solid acrylic & natural stone veneer reduces heat transmission making the building more energy efficient & sustainable.
The tessellated form which wraps the front & side elevations extends into the interior spaces, specifically as the reception desk, which spans across the entirety of the entry area. The crystalline variation of solidity gives it a new contemporary identity that stands out among the quick-fix, ubiquitous facades of Emporio’s neighbors.